Hayatın Seslerine Kulak Verin...

Çalışma Saatleri : P.tesi-Cuma 08:00-18:00
  İletişim : + 90 362 4315758 / 4320687

Gerçekten duyabiliyor musunuz?

Düzenli işitme testi yaptırmak, olası bir işitme kaybının erken teşhisini sağlar ve böylece geri dönülemez kayıpların önüne geçilir. Siz en son ne zaman bir işitme testi yaptırdınız?

İşitme kaybı nedir?

İşitme kaybı günlük hayatımızı olumsuz etkiler

En basit karşılıklı konuşmalar bile, işitme kaybı olan bir kişi için çok zahmetli olabilir. Bu kişilerin, birçok katılımcının olduğu bir konuşmayı takip etmek için gereğinden çok efor sarfetmeleri gerekir. Aktif bir şekilde iletişim halinde bulunmak zordur ve kişiyi izole eder.

İşitme kaybının birçok nedeni olabilir. Ama çoğunun çözümü mümkündür.

İşitme Kaybı Nedenleri

İşitme kayıpları kulağın bir veya birkaç yerinde bulunan hasardan meydana gelebilir…

  • Dış kulak

Dış kulaktan kaynaklanan kayıplar

Dış kulak (A) kaynaklı işitme kayıpları, dış kulak yolu enfeksiyonu veya kulak kirinin kanal içinde tıkanmaya neden olması sonucunda meydana gelir. Bu problemlerin çözümü genellikle çok kolaydır. Ancak işitme hasarının kalıcı olmaması için iyi ve erken müdahale önemlidir.

 

  • Orta kulak

Orta kulaktan kaynaklanan kayıplar

Enfeksiyon, kulak zarı arkasında sıvı birikimi, kulak zarı delikleri (perforasyon) ve otosklerozis (orta kulak kemikçiklerinde katılaşma) orta kulak (B) kaynaklı işitme kayıplarının en sık rastlanan nedenleridir. Dış ve orta kulak problemleri medikal veya cerrahi yolla etkili bir biçimde düzeltilebilmektedir. Eğer bu mümkün değilse, kalıcı işitme kaybı işitme cihazlarıyla kolaylıkla kompanse edilebilir.

Dış ve orta kulak problemlerine bağlı işitme kayıpları genellikle iletim tip işitme kaybına neden olur.

 

  • İç kulak

İç kulaktan kaynaklanan kayıplar

İşitme kayıpların büyük bir kısmı iç kulaktan (C) kaynaklanır. En çok karşılaşılan problem yaşa bağlı işitme kayıplarıdır. Ancak şiddetli gürültü, bazı ilaçlar veya kafatası kırıkları kişilerin işitmelerini olumsuz yönde etkileyebilmektedir. Bu tür hasarlar sesin işitme sinirine aktarılmasında sorun olmasından kaynaklanır. İç kulağa bağlı işitme kayıpları genellikle medikal olarak tedavi edilememektedir. Ancak işitme cihazı kullanımıyla kişilerin işitmesi düzeltilebilmektedir.

İç kulak problemlerinden kaynaklanan işitme kayıpları sensörinöral tiptir.

Hem sensörinöral hem de iletim tip işitme kayıpları iç kulak ve diğer bölgelerin etkilenmesiyle oluşur ve bu tür işitme kayıplarına mikst tip işitme kaybı denir.

Bunları biliyor muydunuz?

Doğa kulak zarını nasıl korur?
Kulak zarı, doğanın kendisi için çesitli koruma tedbirleri  elistirdiği son derece duyarlı bir membrandır.
Serumen (Kulak kiri)
İsitme kanalının dıs kısmı, ter ve yağ bezleri içerir.
Bu bezler, serumen veya kulak kiri adı verilen balmumu benzeri bir madde üretir. Bu  adde, bakterileri ve tozları tutar. Serumen, isitme kanalının dıs kısmının yalnızca  çte birlik bölümünde üretilir ve temizlendiği nokta olan isitme kanalı ağzına doğru kademeli olarak ilerler.

İsitme kanalında bulunan koruyucu tüyler
İsitme kanalının dıs kısmı, perde görevi görerek kulak zarını kir ve tozlara karsı  koruyan ince tüylerle kaplıdır. Bu koruyucu tüylere nüfuz eden toz zerrecikleri veya bakteriler kulak kiri tarafından tutulur.

İsitme kanalı
Kulak zarı ek olarak, isitme kanalının kıvrımlı sekli sayesinde de korunur; bu kıvrımlı sekil, esnelerin kazara kulağa girerek kulak zarına hasar vermesini önler.

Kulak – Sosyal Hayatın Anahtarı

İşitme bizi ailemize, arkadaşlarımıza ve çevremizdeki tüm insanlara bağlar…

İşitme duyusu, günlük hayatta iletişimimizin en önemli kısmını oluşturur. Buna rağmen pek azımız, aslında epey karmaşık bir organ olan kulağın, hayatımızda oynadığı rolün farkına varır.

Kulak Anatomisi

Kulak üç ana bölümden oluşur: dış kulak, orta kulak ve iç kulak.

Kulağın bölümleri:

  •     Kulak kepçesi
  •     Dış kulak yolu
  •     Kulak zarı
  •     Çekiç
  •     Örs
  •     Östaki borusu
  •     Üzengi
  •     Semisirküler kanallar
  •     Koklea
  •     İşitme siniri

Gerçekler ve Rakamlar

Dünyada yaklaşık 800 milyon kişinin işitme kaybı sorunu bulunmaktadır (yaklaşık olarak her 6 kişiden 1’i). 2015 yılı itibariyle de bu sayının 1.1 milyara ulaşacağı tahmin edilmektedir.

Bir çok çalışma bu kişilerin %65’inin hafif derecede, %30’unun orta derecede ve %5’inin ileri derecede işitme kaybı olduğunu göstermiştir.

Çalışmalar sonucunda ispatlanan başka bir konu ise işitme cihazı kullananların sadece 5’te 1’inin cihazından yeteri kadar yarar gördüğüdür. Bunun en büyük nedeni uygun cihaz seçiminin yapılamaması ve düzensiz kullanımdır.

Doğuştan işitme kaybı, 1000 doğumda 1,64 oran ile azımsanamayacak kadar yüksektir. Gecikmiş tanılama ve cihazlama çocuklarda dil-lisan, konuşma, iletişim, psikososyal gelişim ve dolayısıyla okul ve akademik başarıyı olumsuz yönde etkilemektedir.

İşitme testi için geç kalmayın…

Gürültüler size yardımcı olur…
Çevremizde duyduğumuz gürültüler ve çeşitli sesler yönümüzü tayin etmemize yardımcı olurlar. Yürürken çıkan adım sesleri bulunduğumuz mekan hakkında bilgi verir. Araba sesleri sokakta yürürken olası tehlikelerden korunmamızı sağlar. Ayrıca birçok ses ve gürültü hafızamızdaki bilgilerle ilişkilidir.

Kuş sesleri olmadan bir yaz günü veya yaprak hışırtılarını duymadığınız bir sonbahar gününün neye benzeyeceğini hiç düşündünüz mü?

Geç kalmayın…

Genel ortalamaya göre, işitme sorunu yaşayan insanlar yardım almadan önce yaklaşık 10 sene beklerler. Aralarından çok azı, gerekli kararı zamanında alarak aktif bir şekilde işitme seviyelerini iyileştirmeye yönelirler ve yaşam kalitelerini artırırlar.

İşitme Kaybı Dereceleri

Hafif derecede işitme kaybı
Düşük volümlü sesler duyulamaz. Gürültülü ortamlarda konuşmayı anlama seviyesi düşer.

Orta derecede işitme kaybı
Düşük ve orta seviyedeki sesler duyulamaz, konuşmayı anlama arka planda gürültü olduğunda çok fazla zorlaşır.

İleri derecede işitme kaybı
Kişinin konuşma sesleri yükselmiştir. Grup içindeki konuşmalar anlaşılabilir ancak çok fazla çaba gerektirir.

Çok ileri derecede işitme kaybı
Bazı çok yüksek sesler duyulabilir. İşitme cihazı olmadan kişilerin konuşmalara katılması artık imkansızdır.
İşitme Kaybının Sonuçları
İşitme kayıplarının çok önemli ve çeşitli sonuçları olabilir…

Gelişen dünya ile birlikte günlük yaşamda karşılaştığımız detaylar, hayatı herkes için daha da zorlaştırıyor. İşitme kaybınız varsa, sevdiklerinizle yaptığınız konuşmalar, toplantılar, telefon görüşmeleri veya televizyon izlemek için bile çaba sarfetmeniz gerekebilir. Böyle durumlar, işitme kaybı olan insanların büyük bir bölümü sosyal hayattan çekilirler ve kendilerini izole ederler. Hayat kaliteleri gözle görülür şekilde düşer.

İşitme kaybının farkına varmak

Eğer işitme kaybınız varsa, atmanız gereken ilk adımlardan biri modern bir işitme cihazı denemektir. İşitme kaybınızın farkına ne kadar erken varırsanız ve çözüm yolu aramaya başlarsanız, işitme kabiliyetinizi o kadar erken korumaya almış olursunuz ve hayat kalitenizi artırmaya başlarsınız. Bir işitme uzmanıyla birlikte kişisel ihtiyaçlarınıza en iyi şekilde cevap verecek işitme cihazını bulabilirsiniz.

Hayat kalitenizi yükseltmek için…
İşitme cihazları hayattan yeniden keyif almanızı sağlar

Dünya çapındaki çalışmalar işitme kaybının günlük yaşamı olumsuz etkilediğini kanıtlıyor: Çalışmaya katılan ve işitme cihazı kullanmayan insanların yarısından fazlası, kendilerini zaman zaman yalnız hissettiklerini ve hayat kalitelerinin düştüğünü farkettiklerini belirtmişlerdir.

Kişiye uygun bir şekilde ayarları yapılmış bir işitme cihazının hayat kalitesine çok olumlu etkisi olduğu kanıtlanmıştır. İşitme cihazı kullanımı, hayattan eskisi gibi keyif almanızı sağlar.

Ürünlerimiz hakkında daha fazla bilgi edinin

İşitme Kontrolü

Aşağıdaki kısa liste, belli işitme problemlerini yaşayıp yaşamadığınız konusunda size fikir verecektir.

Aşağıdaki sorulardan herhangi birine EVET cevabı veriyorsanız, işitme kaybı ile karşı karşıya olabilirsiniz.

Başkalarıyla televizyon seyrederken, sesini diğerlerine göre daha fazla açma ihtiyacı hissediyor musunuz?

Kişilerden söylediklerini tekrar etmelerini sık sık istiyor musunuz?

Diğer insanların fısıltıyla konuştuğunu veya sözleri ağızlarında gevelediklerini hissettiğiniz oluyor mu?

Arka planda bir gürültü olduğunda veya aynı anda birçok kişi konuştuğunda konuşmaları takip etmekte zorlanıyor musunuz?

Aileniz, arkadaşlarınız size bir işitme probleminiz olup olmadığını soruyorlar mı?

Çok fazla gürültü olduğundan veya ortamdaki konuşmaları anlamadığınız için arkadaş toplantılarına veya partilere katılmaktan kaçınıyor musunuz?

Arabada, restoranda veya herhangi bir gürültülü ortamda genellikle ne konuşulduğunu anlamakta zorluk çekiyor musunuz?

Konuşmaları takip etmek zorunda olduğunuzda veya uzun süre dinlemek zorunda kaldığınızda strese girdiğinizi veya yorulduğunuzu hissediyor musunuz?

Toplantılarda veya aile yemeklerinde konuşmacılara yakın oturma ihtiyacı duyuyor musunuz?

Göz kontağı kuramadığınız durumlarda konuşmaları duymakta ve anlamakta zorluk çekiyor musunuz?

Seslerin kaynağını tespit etmekte zorlanıyor musunuz?

Profesyonel bir işitme testi için, size en yakın uzmanımızla iletişime geçin.

İşitme Uzmanınızla İlk Görüşme

Bir odyolog, odyometrist veya kulak-burun-boğaz doktoru ile görüşmenizden neler beklemelisiniz?
Bir uzman ile görüşme sırasında neler yaşanacağı konusunda sıkıntılarınız olabilir. İlk görüşmeniz için hazırlanırken, size bu süreçte yardımcı olabilecek birkaç bilgi vermek isteriz.

Görüşmeniz için yaklaşık 1 saatlik bir randevu almanız uygun olur. Bir arkadaş ya da akrabanızın da sizle gelmesini isteyebilirsiniz. Çoğu insan bu şekilde kendini daha rahat hisseder. Yanınızda tanıdık bir yüz olması, iletişim sorunları yaşanırsa size destek olacaktır.
Muayene

Odyolog, odyometrist veya kulak-burun-boğaz doktoru, kulak akıntısı veya enfeksiyon gibi bir durum olup olmadığını görmek için öncelikle kulağınızı muayene edecektir.
İşitme Testi

Muayenenin ardından, odyolog, odyometrist veya kulak-burun-boğaz doktoru size bir işitme testi uygular. Taktığınız kulaklıklardan kimi yüksek, kimi alçak çeşitli sesler duyacaksınız. Bu işlem sırasında tek yapmanız gereken, ses duyduğunuz anca düğmeye basmak veya işitme uzmanını uyarmaktır.

Muayene ve işitme testinden sonra işitme uzmanı kaybınız konusunda sizi bilgilendirecektir.

İşitme cihazlarının kişiselleştirilmesi

İşitme cihazı son derece kişiseldir. İşitme cihazları birçok yönden kişiselleştirilebilir

Bir işitme cihazının size göre ayarlanması birkaç adımdan oluşur. Bu kişisel süreç boyunca, cihaz sizin işitme kaybınıza, kulağınızın şekline ve günlük aktivitelerinize göre ayarlanır. Bu sayede sizin için en uygun ayarlar elde edilir.

1.Adım: Bir işitme uzmanı veya KBB doktoru ile görüşme
İlk olarak bir işitme uzmanı veya KBB doktoru işitme kaybınız olup olmadığını anlamak için size bir işitme testi uygular. Daha sonra işitme testinizin sonucundan faydalanarak, her kulak için ayrı ayrı olmak üzere, işitme kaybınızın tipini ve derecesini belirler. Son olarak ise ihtiyaçlarınıza en uygun teknolojik çözümleri sizinle paylaşır.

Kullanmaya başlayacağınız işitme cihazlarını ve teknolojilerini seçerken, uzmanınız işitme kaybınızın derecesini, kulak kanallarınızın şeklini, kişisel ihtiyaçlarınızı, zevkinizi ve bütçenizi göz önünde bulundurur. Sizin kulak içi veya kulak arkası, dijital  veya FM gibi birçok alternatif ve avantaj arasından seçim yapmanız yardımcı olur. Ayrıca seçtiğiniz cihazın kulağınıza sorunsuz bir şekilde oturması için uzmanınız kulağınızın kalıbını da alır.

2.Adım: İşitme cihazlarının kişiselleştirilmesi ve ayarlanması
Uzmanınız işitme cihazınızı hazırladıktan sonra, cihazı kulağınıza yerleştirir ve işitme kaybınıza ve kişisel tercihlerinize göre ayarlamalarını yapar. Detaylı bir şekilde sizle kullanım talimatlarını paylaşır: cihazı nasıl takacağınızı, nasıl kullanacağınızı, sesini nasıl ayarlayacağınızı gösterir. Ayrıca size cihazınızın pil değişimi, temizliği ve bakımı gibi konularda da bilgi verir. Son olarak size cihazınızın farklı dinleme ortamlarında nasıl bir performans göstereceğini anlatır. Artık cihazlarınızı kullanmaya hazırsınız.

İşitme cihazınızla ilk adımlarınız
İlk günler cihazınıza alışmakla geçecektir. Başlarda cihazı alışık olduğunuz ortamlarda günde birkaç saat kullanmalısınız. Bu süre içinde bazı gariplikler dikkatinizi çekebilir. Bu farklılıkların üstesinden gelebilmenin en iyi yolu çevrenizdekilerle konuşmak ve televizyon seyretmektir. Kendi sesinini duymak için yüksek sesle konuşmaya alıştığınızdan, sesinin kulağınıza farklı ya da yüksek gelebilir. Daha alçak sesle konuşmaya çalışın. Deneyimlerinizi not edin; bu notlar uzmanınızın ilerde yapacağı ince ayarlamalar için faydalı olacaktır.

Uzmanınız tarafından yapılan ince ayarlamalar
Belli bir sürelik kullanımdan sonra işitme uzmanınızla ilk deneyimlerinizi paylaşabilir ve uzmanınızın cihazınızı özel ihtiyaçlarınıza göre ince ayarlamasını isteyebilirsiniz. Uzman tüm sorularınıza cevap verecek ve size genel tavsiyelerde bulunacaktır. Bu görüşme sonunda işitme cihazınız daha konforlu kullanım ve daha iyi konuşmayı anlama için ayarlanacaktır.

3.Adım: İşitme cihazının kullanımı
Bu adımda günlük hayatınızın kalitesinin yavaş yavaş arttığını göreceksiniz. İşitme cihazınızı günde birkaç saat kullanmaya devam edin. Acele etmeyin. Çok yakında cihazınızdan eksiksiz bir şekilde faydalanıyor ve keyfini çıkartıyor olacaksınız.

Herhangi bir soru veya sorununuz olduğunda çekinmeden işitme uzmanınızla irtibata geçebilirsiniz.

Modern İşitme Çözümleri

İşitme çözümü, bir işitme cihazından daha fazlasıdır
Modern bir işitme cihazı bir aksesuar ile birlikte kullanıldığında daha geniş bir kullanım alanına sahip olur. Örneğin Phonak FM teknolojisi ile, cihazınızın kablosuz özelliklerinden faydalanabilir ve cihazınızı ihtiyaçlarınıza göre kişiselleştirebilirsiniz. Arka plan gürültüsü veya ötme sesi olmadan yeni bir işitme seviyesinin keyfini çıkarabilirsiniz. Geniş aksesuar yelpazesinden cihazınıza uygun olanları seçip hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

İşitme Cihazları

Herkes için bir LORECa…

LORECa olarak, sahip olduğumuz ileri teknolojiden herkesin faydalanabilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu yüzden her derecedeki işitme kaybına, her bütçeye, her yaşa ve her hayat tarzına uygun bir LORECa var. Kapsamlı  LORECa ürünlerinin avantajlarını keşfedin.  LORECa teknolojisinin üstün kalite ve performansını test edin.

İsitme cihazınızın bakımı ve temizliği
İsitme cihazları – kelimelerin ve seslerin dünyasını ortaya çıkarır
İsitme cihazları – isitme duyunuzu yepyeni bir sekilde güçlendirir
İsitme cihazları – yasam kalitesini artırır

İşitme Cihazı Seçerken

Bir hastaya işitme cihazı verilirken işitme kaybının; türü, seviyesi, yaşı ve çalıştığı ortam göz önünde bulundurulur. İşitme cihazı seçimini uzman kişiler yapmalıdır. İşitme cihazları; kulak arkası (BTE) kulak içi, kanal içi, dip kanal, gözlük tipi ve cep tipi olmak üzere altıya ayrılır.

a) Odyo Testi
Odyo testi beş bölümden oluşmaktadır. Bunlar;
1- Eşik testi
2- Tedirgin edici ses seviyesi
3- En rahat ses seviyesi
4- Kemik yolu işitme eşiği
5- İnsan sesiyle en rahat algıladığı seviye

b) Saf Ses Tonu
İşitme kaybının durdurulması, yavaşlatılması, işitme cihazı kullanan kişinin sesleri rahat algılaması, rahatsız edici seslerin kesilmesi ve gürültünün arka plana atılması gerekmektedir. İşitme cihazı kullanırken mutlaka cihazın teknik özelliklerinin bilinmesi gerekir. Beyin doğal yapısı itibariyle saf sese ihtiyaç duymaktadır. Çevre gürültüsünün insan sesini bastırması halinde algılama sağlanamamaktadır. Bu da hem beyni yorar hem de sinir sistemini tahrip eder. Özellikle çocukların doğal zekâ gelişim sürecini pozitif veya negatif yönde ciddi etkileri olmaktadır.
Dolayısıyla basit işitme cihazları özellikle uzak doğuda yalnız dinlendirici amaçlı yapılan cihazlar bu randımanı vermez. Kullanan kişi belki 3–5 ay rahatladığını hisseder ancak belli bir müddet sonra sesi algılama sorunu tekrar başlar. Gürültü veren cihazlara alışan hastalar saf ses tonu veren cihazlara ancak uzun vadede alışabilirler.

c) Uyumlu cihaz
Hastanın işitme kaybı türü, seviyesi, yaşı ve bulunduğu ortam göz önüne alarak işitme cihazı seçimi yapılmalıdır. Genelde hasta değil hastalığın kendisi işitme cihazını seçer. PP, AGCO, AGCi – K-amp veya Dijital cihaz seçilirken hastanın konumu çok önemlidir. Mutlaka işin uzmanı tarafından karar verilmelidir.

d) Cihaz ayarının yapılması
Ayarı yapılmayan işitme cihazları standart cihaz konumundadır. Hastanın kalın ve ince ses ihtiyacı, frekans alanlarında değişen kayıplar ve buna bağlı olarak ses ihtiyacı ancak işitme cihaz ayarı ile mümkün olabilir.
Bunun yanı sıra hastanın rahatsız olduğu sesler ve bünyeden bünyeye değişen ses ihtiyacı veya rahatsız edici ses yüksekliği ancak işitme cihaz ayarıyla mümkün olabilir. Özellikle bünyesi hassas olan insanların algılama noktasıyla rahatsız edici seslerin birbirlerine yakın olması özel itina gösterilmesi gereken bir durumdur.

Bu dört şart yerine gelmediğinde işitme cihazı yararlı olmaktan çıkıp rahatsız eden bir araç haline gelmektedir. Piyasadan rastgele işitme cihazı alan hastaların genel sorunu; aşırı gürültü ve baş ağrısıdır. İşitme cihazlarından maksimum fayda sağlamak için erken teşhis ve akabinde işitme cihazı kullanmaya başlanmalıdır.

Özellikle çocukların konuşmaya başlayabilmeleri için zamanında kullanmaya başlamaları gerekmektedir. İşitme cihazının geç kullanmaya başlamak faydasını azaltabilir. Diğer bir ifade ile kayıp arttıkça fayda azalır. Çocukların işitme cihazdan en fazla yarar sağladığı dönem 0-3 yaş arasıdır.

Hiç unutulmamalıdır ki duymak; konuşma, düşünme ve zekâ gelişimin temel fonksiyonlarından biridir. Zamanında işitme cihazı kullanmayan çocuklarda; zekâ geriliği, gelişim eksikliği ve telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurduğu gözlemlenmiştir. Yetişkinlerde ise hafıza zayıflığı, dil unutkanlığı, konuşma bozukluğu, asabileşme ve ileriki yaşlarda depresyon gibi sorunlar oluşmaktadır.

İşitme Cihazı Kullanımı

Kulak Burun Boğaz doktoru ve işitme sağlık bakım uzmanı onayı olmadan rastgele cihaz kullanmayınız. Rastgele işitme cihazı kullanmak mevcut işitme kaybınızın ilerlemesine sebep olabilir veya işitme duyunuzu tamamen kaybetmenize neden olabilir.

İşitme Cihazının modeli ne olursa olsun, iyi ve dikkatli kullanmanız sorun yaşamanızı azaltır aynı zamanda cihazınızın ömrünün uzamasına yardımcı olur.

Yılda en az iki defa işitme testi yaptırınız.İşitme cihazını uygun ses seviyesinde kullanmaya dikkat ediniz. Örneğin; gürültülü ortamlarda ses seviyesini arttırmak anlamayı zorlaştırabilir.

Kullandığınız İşitme cihazı kulağınızla uyumlu olmalı ve gerekli cihaz ayarlarının yapılmış olması gerekmektedir.Konuşulanları anlamada güçlük çekiyorsanız, konuşan kişinin yüzüne bakarak anlamaya çalışınız.

İşitme cihazı ve pilleri, çocukların ve evcil hayvanların ulaşabileceği yerlere bırakmayınız.

İşitme cihazınızın kullanımı ile ilgili işitme sağlık merkezinizden, uygulamalı olarak kullanım şekli hakkında detaylı bilgi alınız.İşitme cihazınızı, patlama riski olan yerlerde kullanmayınız.

BT ve MR çekimlerinde işitme cihazınızı çıkartınız.

Azami ses basınç seviyesi 132 dB’li geçtiğinde, işitme cihazı takılırken özel bir dikkat gösterilmelidir. Mevcut işitme düzeyinizde azalma riski olabilir.

İşitme cihazınızın işitme kaybınıza uygun olduğunu teyit etmek üzere işitme sağlık bakım uzmanınızla iletişime geçiniz.

İşitme cihazı kullanıcılarında alerjik reaksiyonlar görülmez. Şayet kulak etrafında yanma, ağrı, kızarıklık gibi bir his oluşması durumunda doktorunuza danışınız ve işitme sağlık uzmanına bilgi veriniz.

Kullanmadan önce kullanım kılavuzunu okuyunuz…

Not: 6 ayda bir ücretsiz bakım ve temizlik hizmetlerimizden yararlanabilirsiniz

İsitme cihazınızı korumaya yönelik öneriler

1. Kulak hijyeni
Kulak hijyenini koruduğunuzdan daima emin olun. Genel bir profesyonel tıbbi kulak kontrolü için lütfen KBB
uzmanınıza basvurun.

2. Saç spreyi veya makyaj malzemeleriyle temastan kaçının Saç spreyinin püskürtülmesi veya makyaj pudrasının zerreler halinde dağılması, mikrofon deliklerini, ses kontrol veya program kontrol düğmelerini tamamen kapatabilir.
Vücut bakım ürünleri kullanmadan önce isitme cihazınızı çıkartın.

3. İsitme cihazınızı kirden koruyun İsitme cihazınıza dokunmadan önce ellerinizin temiz ve kuru olmasına
dikkat edin. Mikrofon delikleri son derece küçüktür ve isitme cihazları doğru bir sekilde tutulmadığı takdirde
tamamen kapanabilir.

4. Düsürmekten kaçının
Cihazınızı sert yüzeylere düsürmekten kaçının. Bu durumla özellikle isitme cihazınızı temizlerken veya cihazın
pillerini değistirirken karsılasabilirsiniz. Cihazınızın elinizden kayıp düsmesi riskine karsı,
takma veya çıkartma islemlerini yumusak bir yüzeyde yapmaya dikkat edin.

5. İsitme cihazınızı yoğun sıcaklıktan koruyun İsitme cihazınızı yoğun sıcaklığa maruz bırakmamaya özen gösterin. Cihazı doğrudan günes ısığından koruyun (evde veya park halindeki araçta) ve ısıtıcıların yakınında bırakmamaya özen gösterin.

Öneriler
ancak dikkatsizce kullanılırsa veya bakımı düzgün bir sekilde yapılmazsa  uzun süre kullanılamazlar. Sonraki sayfalarda, isitme cihazlarınızı korumaya yönelik dikkate alınması gereken öneriler yer almaktadır.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

İşitme Cihazları, hassas mikro elektronik parçalardan oluştuğundan; kırılma, darbe, düşme, nem ve suya karşı koruyunuz.

Yetkili servis dışında işitme cihazınızı bakıma vermeyiniz. Aksi takdirde işitme cihazınız garanti kapsamında olsa dahi, başka servis tarafından müdahale yapıldığı için garanti kapsamının dışında kalacaktır.

İşitme cihazınızı ve pilleri, güneşin altında veya ateşe yakın yerlerde muhafaza etmeyiniz, ateşe atmayınız. İşitme cihazınızı su ile temas ettirmeyiniz (kulağınızda takılı olduğunda kesinlikle suya girmeyiniz, yağmurdan koruyunuz vb…)

Neme karşı kurutma tabletleri kullanınız.İşitme cihazının aşınmasını önlemek ve ömrünü uzatmak için bakım seti kullanınız.

Saçınıza saç spreyi veya benzer saç bakım ürünlerini kullandığınızda lütfen cihazınızı çıkartınız. Aşırı terlediğinizde cihazınızı çıkartınız. Aksi takdirde ter cihazı bozabilir.

Kanal içi işitme cihazlarını filtresiz kullanmayınız. İşitme cihazının mikrofonuna toplu iğne veya ince cisim sokmayınız.

Kullanım süresi bitmiş pillerin satıcı firmalara iade edilmesi gerekir. Çevreye veya çöpe kesinlikle atmayınız. İşitme cihazını kutusuna koyarken (kulak kalıbı, boynuz vb ) aparatlarının sıkışmasına veya bükülmemesini sağlayınız.

Nemlenmiş ya da ıslanmış işitme cihazınızı saç kurutma makinesi ile veya benzer kurutucu veya ısıtıcılarla kurutmaya çalışmayınız. İşitme cihazının dışını kuru bir bezle kurulayınız, pil kapağını açınız, pili çıkartınız ve cihazı kendi kendine kurumaya bırakınız.

İşitme cihazını kullanmadığınız zaman pilleri çıkarınız. Aksi taktirde cihazda oksitlenme meydana gelebilir veya cihazınız ciddi zarar görebilir.

Pil ömrünü uzatmak için işitme cihazını kullanmadığınızda pil kapağını açık tutunuz. Bu aynı zamanda bölmedeki nemin buharlaşmasını sağlar.

İşitme cihazını çıkardıktan sonra, herhangi bir parçanın kulak kanalında kaldığı nadir bir durumda, hemen bir doktora başvurunuz

Call Now ButtonHemen Ara
Open chat
Merhaba size nasıl yardımcı olabilirim?